הירקות שבמנה מקבלים טיפול קפדני ולכן בחרתי להכניס אותם כפי שהם ולא לערבב אותם זה בזה. אני אוהב מאוד לתת לכל ירק את הבמה ולהשאיר אותו בצורה כמה שיותר טבעית. כשאוכלים את המנה טובלים כל ירק ביוגורט ומשלבים ביסים פריכים של אגוזים ושקדים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לירקות
ליוגורט מתובל
לתיבול
אופן ההכנה
אופים את הסלק
1
מחממים תנור ל־180 מעלות. מניחים את הסלק בקערה המתאימה לתנור, ממלאים מים עד למחצית מגובהו, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ־45 דקות עד שהסלק רך. מצננים, מקלפים עם הידיים וחותכים לקוביות.
חולטים את הירוקים
2
חולטים את הירקות הירוקים (ברוקולי, שעועית, קייל ואפונת שלג) בסיר עם מים רותחים ומלח כ־30 שניות - כל ירק בנפרד. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מסננים.
3
מערבבים את כל מרכיבי היוגורט בקערה קטנה ושומרים במקרר.
4
בהגשה מעבירים את היוגורט המתובל לצלחת עמוקה ומסדרים עליו את כל הירקות בקבוצות נפרדות. מוסיפים נענע, פטרוזיליה, שקדים ואגוזים. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות, מתבלים במלח ופלפל וסוחטים לימון.