מתכון

מוס שוקולד

טעמו עדין ולא מתוק מדי, מרקמו אוורירי ויציב והוא מקבל בשמחה תוספות כמו שברי שוקולד, קראמבל או רוטב קרמל

3,148 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מוס שוקולד של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
מוס שוקולד של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

את המוס אפשר להגיש לשולחן בקערת ענק ולצידה קראמבל קפה שחור והל, טופי מלוח וקוביות בראוניז. אפשר להוסיף גם שברי מרנג (קנוי או ביתי), טראפלס בטעמים ושברי סניקרס.
הילדים יחטפו את הבראוניז הרבה לפני שתשימו לב, והמבוגרים ישמחו לאזן את המתיקות השוקולדית עם טעמים מורכבים יותר של קפה ותבלינים.
שימו לב: המתכון יתאים לכלי הגשה בנפח 2 ליטר ודורש צינון של 4 שעות.

גיוון: מקפלים למוס השוקולד המוכן 150 גרם שוקולד מריר קצוץ דק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

2

מקציפים חלבונים לקצף מבריק ויציב, מעבירים לקערה ושומרים בצד

3

מקציפים חלמונים באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) כ- 5 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

4

מוסיפים דבש וויסקי לתערובת השוקולד וטורפים לאיחוד החומרים. מוסיפים את תערובת החלמונים ומקפלים לתערובת אחידה. מקפלים את הקצף לקבלת תערובת אחידה.

5

מקציפים שמנת מתוקה בקערת מיקסר נקייה לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת השוקולד.

6

יוצקים לקערת הגשה, מכסים בניילון נצמד ומקררים 4 שעות לפחות לפני ההגשה. המוס יישמר עד 5 ימים במקרר.