מתכון

מילפיי טירמיסו של מסעדת אריא

הסו-שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר ממסעדת אריא, מגישים קינוח שמתיך בין קינוחי הלהיט מצרפת ואיטליה

3,143 בשלנים התעניינו במתכון זה
מילפיי טירמיסו אריא של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק
מילפיי טירמיסו אריא של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבות בצק עלים

לקרם מסקרפונה

לרוטב אייריש קרים

לרוטב קרמל קפה

אופן ההכנה

לבצק עלים

1

מחממים תנור ל-200 מעלות. מקמחים את הבצק היטב משני הצדדים ומרדדים לגודל של 20 על 28 ס"מ. חותכים למלבנים של 14 על 10 ס״מ ומסדרים על מגש עם מרווחים בין מלבן אחד למשנהו. מפזרים סוכר דמררה מעל ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק משחים. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר. פורסים בעזרת סכין לחם לשלושה חלקים, מסדרים את החלקים האמצעיים על מגש ומכניסים לתנור חם כבוי לייבוש.

לקרם מסקרפונה

2

בקערה על סיר עם מים רותחים טורפים חלמונים, סוכר דמררה ויין מרסלה עד שאין נוזלים בתחתית הקערה והתערובת הופכת לסמיכה ואוורירית.

3

מניחים את הקערה החמה בתוך קערה גדולה יותר עם קרח ומים ומערבבים בעדינות עד לקירור.

4

בקערת מיקסר מקציפים מעט את השמנת ואבקת הסוכר לעיבוי, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שאין יותר גושים. אם המסקרפונה קשה, אפשר לערבב אותה לבדה לפני כן. כשהתערובת חלקה מגבירים את מהירות הערבול ומקציפים עד להיווצרות קרם יציב.

5

מאחדים את תערובת המסקרפונה עם תערובת החלמונים ושומרים בקירור עד ההגשה.

לרוטב אייריש קרים

6

מערבבים יחד את כל החומרים ושומרים בקירור.

לרוטב קרמל קפה

7

על להבה גבוהה מבשלים את הסוכר עם מעט מים לכיסוי עד קבלת צבע ענברי בהיר. מוסיפים את השמנת והקפה בזילוף איטי תוך כדי בחישה. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

8

מוסיפים לסיר את התוכן של חצי מקל וניל וחמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. לבסוף מוסיפים את הברנדי. שומרים בקירור עד ההגשה.

להרכבת המנה

9

מניחים כשתי כפות גדושות של קרם על השכבה התחתונה של בצק העלים, מעליהם את השכבה האמצעית ושוב קרם. מניחים את השכבה העליונה ובוזקים אבקת קקאו. לבסוף יוצקים כף רוטב קפה מעל וכפית רוטב אייריש קרים.