מתכון

מיניסטרה ורונזה

המיניסטרונה של ורונה. מרק סמיך וחורפי שמבוסס על שפע קטניות, בשונה משפע הירקות של המיניסטרונה הקלאסי

55,146 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
מיניסטרה ורונזה של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
מיניסטרה ורונזה של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת קטניות

אופן ההכנה

1

משרים את הקטניות במים במשך לילה.

2

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל, גזר וסלרי עד שהם מזהיבים. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים את הקטניות ומערבבים. מוסיפים מים בגובה שלושת רבעי הסיר, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעתיים. מתבלים במלח, פלפל, פטרוזיליה ומיץ לימון.

3

בהגשה מחלקים לקעריות מרק, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים פלפל.