בגרסה הזו מדלגים על שלב טיגון החצילים וישר מכניסים לתנור.
המתכון מותאם לתבנית אחת בגודל 15×25 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב עגבניות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הרוטב
2
מאדים בצל בשמן זית 5 דקות לריכוך, מוסיפים שום וכשעולה ריח מוסיפים אורגנו ועגבניות. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה.
מכינים את החצילים
3
מסדרים פרוסות חצילים בתבנית, מברישים בשמן זית ומתבלים במלח גס.
4
אופים 20-15 דקות לריכוך והזהבה.
מרכיבים ואופים
5
יוצקים כף-שתיים רוטב עגבניות לתבנית פיירקס או קרמיקה, מפזרים מעט פרמזן מגוררת ומסדרים שכבה של חצילים, עגבניות ופירורים בחפיפה קלה. מפזרים מוצרלה.
6
אופים עד הזהבה. מגישים עם רוטב עגבניות חם מעל.