שימו לב: מתחילים בהכנת הממרח יום מראש
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מערבבים 250 גרם מהיוגורט עם כפית שטוחה של מלח. מעבירים את התערובת לבד חיתול, קושרים את הקצוות ותולים מעל קערה במקרר למשך לילה.
2
מניחים שקדים מולבנים בקערה, יוצקים עליהם את יתר היוגורט, מכסים ומעבירים למקרר למשך לילה.
3
טוחנים את השקדים המולבנים ביחד עם היוגורט בפולסים קצרים במעבד מזון לקבלת חתיכות גסות של שקדים שבורים. מוסיפים את יתר החומרים (חוץ מהיוגורט המצומצם) וממשיכים לעבד בפולסים קצרים לקבלת ממרח במרקם גס. מערבבים פנימה את היוגורט המצומצם ומקפידים לא לערבב יותר מדי - המטרה היא לא להגיע לממרח אחיד, אלא לממרקח שיש בו גושים קטנים של יוגורט מצומצם. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים למעלה ירקות קצוצים ועלי אורגנו ומזלפים שמן זית.