מתכון

מנדיאנטים של כנאפה

שילוב בין קדאיף מטוגן למטבעות שוקולד, שיוצר שני צדדים לכל מטבע וגם שילוב מרקמים מוצלח וטעים

5,185 בשלנים התעניינו במתכון זה
  • מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
    מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
  • מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
    מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה

לרביבה היו תמיד שקיות יפות עם מנדיאנטים משובצים בפירות יבשים. אהבתי מאוד את הצורה שלהם – סימטרית, מינימליסטית ואסתטית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת על להבה בינונית־נמוכה. מוסיפים חמאה מזוקקת וקדאיף ומערבבים כל הזמן עד שהן מזהיבות בצורה אחידה (חשוב לא לעבוד על להבה גבוהה - הקדאיף יישרפו). מסירים מהאש ומפזרים מיד את הקדאיף הקלויות על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי שומן.

2

ממיסים את השוקולד ומעבירים לשקית זילוף. מזלפים על הקדאיף מטבעות בקוטר 4 ס"מ, ממתינים מעט להתייצבות ומפזרים את התוספות שרוצים מעל. אין צורך לסדר עיגולי קדאיף - הם פשוט ייצמדו לשוקולד כשהוא יתקשה. מעבירים למקרר או נותנים למטבעות להתייצב בחוץ ביום קריר.