מתכון

מעקודה – פשטידת ירקות מרוקאית

פשטידת ירקות מרוקאית, עשירה בביצים ובתבלינים - מנה צמחונית מצוינת, שמזכירה את הפריטטה הספרדית

4,041 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מעקודה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף
מעקודה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף

לסיר או לתבנית בקוטר 26 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה וגזרים בסיר עם מים עד לריכוך.

2

מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות. מערבבים בקערה עם שאר חומרי הפשטידה, למעט השמן.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מחממים שמן בסיר שמתאים לתנור או תבנית שיכולה לעמוד על כיריים. יוצקים את התערובת ומתחילים בטיגון, ממש כמו בפריטטה, כ-5 דקות עד שמתחיל להתייצב. מעבירים לתנור.

5

אופים 25 דקות או עד שהמאפה מתייצב ופניו זהובים.