החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מרטיבים מצות במים, עוטפים במגבת נקייה ומייבשים אותן קלות (חשוב שהמצות יהיו לחות).
2
טורפים היטב בקערה חלב, ביצה, מלח ופלפל. שוברים פנימה את המצות לחתיכות בגודל הרצוי ומערבבים בעזרת מזלג (או בידיים) עד שהמצות עטופות בבלילה.
3
מחממים חמאה או שמן במחבת. שופכים את הבלילה למחבת ומשטחים קלות. מטגנים את המצייה על צדה האחד, כשהיא מתחילה להזהיב הופכים לצד שני ומטגנים עוד כ-2 דקות עד ששני הצדדים זהובים ופריכים. אוכלים חם או בטמפרטורת חדר.
גיוון:
לגרסה מלוחה ניתן להוסיף לבלילת המצות־ביצים־חלב:
חופן גבינה צהובה מגוררת (מה שיש בבית או מה שאוהבים); חופן גבינה מלוחה מגוררת גס (בולגרית או פטה); צרור עלים ירוקים (מנגולד, תרד וכו') שטופים וקצוצים; חופן עשבי תיבול שטופים וקצוצים; תבלינים יבשים שאוהבים (במשורה): זעתר, סומאק, פפריקה, פפריקה מעושנת, זרעי חרדל כתושים, זרעי כוסברה כתושים, זרעי פרג; 1/2 בצל קצוץ ומטוגן (או יותר, אם אוהבים את הטעם).
לגרסה מתוקה ניתן להוסיף לבלילת המצות־ביצים־חלב:
סוכר לבן או חום, קינמון, מייפל, דבש, סילאן לפי הטעם.
הגשה:
ניתן להכין מהבלילה מציות קטנות (מעין לביבות) ולטגן באותו אופן.