מתכון

מקלובה צמחונית של אורז אדום, חצילים ובטטות

סיר שהופכים על צלחת תמיד מעורר התפעלות. משנגלות השכבות היפות של חומרי הגלם, תחושת הגאווה הופכת כל ביס לטעים יותר

25,367 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2022
מקלובה אורז אדום, חצילים ובטטות של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
מקלובה אורז אדום, חצילים ובטטות של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

סיר שהופכים על צלחת תמיד מעורר התפעלות. הרגע שלפני הפיכת הסיר תמיד קצת מלחיץ: יחזיק או לא יחזיק? משנגלות השכבות היפות של חומרי הגלם, תחושת הגאווה (וההקלה) הופכת כל ביס לטעים יותר. הבסיס למקלובה הזאת הוא אורז אדום ודוחן. אם אתם חדשים בעסקי הדוחן וחוששים משימוש בדגן לא מוכר, אפשר להחליף אותו בקינואה, בכוסמת ירוקה או באותה כמות של אורז. לסיר החגיגי הזה אני מוסיפה בטטות, חצילים, מנגולד ופטריות, ועל הכל אני מפזרת שקדים קלויים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים ביחד אורז ודוחן או קינואה או כוסמת במים פושרים במשך שעה. אם אין לכם זמן, גם חצי שעה זה בסדר.

2

מחממים 1/4 כוס שמן זית בסיר גדול ורחב על להבה בינונית ומטגנים בצלים 10 דקות עד הזהבה. מוציאים את הבצלים עם השמן שבו הם טוגנו לצלחת ומכבים את הלהבה.

3

מוסיפים עוד 1/4 כוס שמן זית לסיר, מוסיפים בטטות, 1/2 כפית מלח וכפית פפריקה ומערבבים, עד שפרוסות הבטטה מצופות בשמן ותבלינים. מסדרים את הפרוסות בשכבה אחידה בתחתית הסיר ומדליקים להבה גבוהה. צורבים את הבטטות 3 דקות מצד אחד, עד שהן משחימות מעט.

4

מסננים את האורז והדוחן ומוסיפים מחצית מהכמות לסיר. מסדרים על האורז את פרוסות החציל בשכבה אחידה. על החציל מסדרים פטריות (לא נורא אם הן לא מכסות את כל פרוסות החציל), ועליהן מפזרים מנגולד ובצל מטוגן. מוסיפים את האורז והדוחן שנותרו ומפזרים את גרגירי החומוס.

5

מערבבים בקערה בהרט, כורכום, כפית פפריקה, רסק עגבניות, ½1 כפיות מלח ומים רותחים. יוצקים את התערובת על תכולת הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים והאורז מבושל. משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.

6

לפני ההגשה קולים שקדים על מחבת יבשה 3 דקות, עד שהם מזהיבים קלות. מנענעים את המחבת מדי פעם כדי שהשקדים לא יישרפו.

7

הופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה, מפזרים שקדים ומגישים.

"לאכול טוב יותר", הוצאה עצמית, 288 עמ', 148 שקלים. הספר זמין לרכישה באתר: zoharlustiger.com

"לאכול טוב יותר" | מאת: זהר לוסטיגר בשן
"לאכול טוב יותר" | מאת: זהר לוסטיגר בשן