החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
חותכים את חזה האווז המעושן לקוביות. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את קוביות חזה האווז ומטגנים אותן עד להזהבה. מוציאים את הקוביות ושומרים בצד.
2
משאירים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא שקוף ורך – נזהרים שלא לשרוף את הבצל, כי זה ישפיע על צבע המרק.
3
מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה והסלרי, האפונה, המים, המלח והפלפל לפי הטעם. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי עד שהאפונה רכה מאוד.
4
מכבים את האש ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק. אפשר לטחון בקצרה כדי לשמור על טקסטורה ואפשר גם טחינה מלאה עד לקרם חלק. מחזירים לאש, אם המרק סמיך מדי מוסיפים מים.
5
מוסיפים פנימה את קוביות חזה האווז, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים גם את הנקניקיות, מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב ומגישים חם.
6
טיפים: אפשר לצלות את הנקניקיות שלמות בתנור או מחבת, לפרוס לטבעות ולהניח מעל המרק הרותח. כדי לחסוך בזמני הכנה, אפשר להכין את המרק עם אפונה מוקפאת שלא מצריכה זמן בישול כה רב, ואפשר חצי-חצי.