מתכון

מרק בורגול וירוקים

מרק חורפי ומשביע מחומרי גלם מקומיים, בהשראת הריבולטה האיטלקית וכור ההיתוך הישראלי

4,087 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
מרק בורגול וירוקים של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
מרק בורגול וירוקים של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

לטעמים עשירים יותר במנה מומלץ להשתמש בציר ירקות ביתי. מתכון לציר ירקות של שף איתן ונונו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את הבורגול בקערה, יוצקים מים רותחים עד לגובה של כ-4 ס"מ מעל הבורגול ומשרים כ-45 דקות עד שעה.

2

מחממים שומן טלה או שמן זית בסיר על אש קטנה־בינונית, מוסיפים שום, בצלים, גבעולי מנגולד ומעט מלח ופלפל לבן ומאדים עד שהבצלים שקופים ורכים.

3

מוסיפים את כל הירוקים (כולל עלי המנגולד) ומאדים מעט עד שהם רכים. יוצקים את המים או הציר ומרתיחים. מקטינים את האש, מתקנים תיבול ומבשלים כ־45 דקות.

4

מוסיפים את הבורגול המושרה ומרתיחים שוב. מזלפים מעט שמן זית.