לטעמים עשירים יותר במנה מומלץ להשתמש בציר ירקות ביתי. מתכון לציר ירקות של שף איתן ונונו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים את הבורגול בקערה, יוצקים מים רותחים עד לגובה של כ-4 ס"מ מעל הבורגול ומשרים כ-45 דקות עד שעה.
2
מחממים שומן טלה או שמן זית בסיר על אש קטנה־בינונית, מוסיפים שום, בצלים, גבעולי מנגולד ומעט מלח ופלפל לבן ומאדים עד שהבצלים שקופים ורכים.
3
מוסיפים את כל הירוקים (כולל עלי המנגולד) ומאדים מעט עד שהם רכים. יוצקים את המים או הציר ומרתיחים. מקטינים את האש, מתקנים תיבול ומבשלים כ־45 דקות.
4
מוסיפים את הבורגול המושרה ומרתיחים שוב. מזלפים מעט שמן זית.