מכינים מחית מתובלת של בצל ירוק ופותחים אותה עם קרם קוקוס, יוגורט ולימון לתוספת חמצמצות. טעים קר או חמים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
קולים זרעי כוסברה במחבת יבשה כ-2 דקות על להבה גבוהה עד שעולה ניחוח. כותשים במכתש ועלי.
2
חולטים בצל ירוק במים רותחים 2 דקות ומצננים במי קרח.
3
מרסקים את הבצלים עם שום, ג’ינג’ר, מיץ וקליפת לימון וכוסברה בבלנדר או במעבד מזון למחית חלקה.
4
מערבבים יוגורט וקרם קוקוס עם מים ומחית הבצל הירוק. אם המרק סמיך מדי, מדללים בעוד מים. טועמים ומתבלים במלח.
5
מקררים היטב (אפשר להוסיף קוביות קרח) או מחממים בעדינות על להבה נמוכה ומגישים חמים. לפני ההגשה מפזרים בצל ירוק קצוץ וקליפת לימון מגוררת.
באותה שיטה מכינים מרק שום ירוק: מחליפים את הבצל הירוק ב-6 פקעות שום ירוק עם העלים ו-2 שיני שום יבשות. טועמים ומחליטים אם להוסיף עוד שום.
גיוון: במקום בצל ירוק קצוץ מגישים עם זרעים מעגבנייה סחוטה וכוסברה קצוצה, או עם קליפת לימון מגוררת.