מתכון

מרק בצל ירוק

תשכחו ממרק הבצל הצרפתי הכבד והגבינתי. המרק הזה הוא ההיפך הגמור — אביבי, ירקרק ורענן

14,449 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
מרק בצל ירוק של אורלי פלאי-ברונשטיין.צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
מרק בצל ירוק של אורלי פלאי-ברונשטיין.צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

מכינים מחית מתובלת של בצל ירוק ופותחים אותה עם קרם קוקוס, יוגורט ולימון לתוספת חמצמצות. טעים קר או חמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

קולים זרעי כוסברה במחבת יבשה כ-2 דקות על להבה גבוהה עד שעולה ניחוח. כותשים במכתש ועלי.

2

חולטים בצל ירוק במים רותחים 2 דקות ומצננים במי קרח.

3

מרסקים את הבצלים עם שום, ג’ינג’ר, מיץ וקליפת לימון וכוסברה בבלנדר או במעבד מזון למחית חלקה.

4

מערבבים יוגורט וקרם קוקוס עם מים ומחית הבצל הירוק. אם המרק סמיך מדי, מדללים בעוד מים. טועמים ומתבלים במלח.

5

מקררים היטב (אפשר להוסיף קוביות קרח) או מחממים בעדינות על להבה נמוכה ומגישים חמים. לפני ההגשה מפזרים בצל ירוק קצוץ וקליפת לימון מגוררת.

באותה שיטה מכינים מרק שום ירוק: מחליפים את הבצל הירוק ב-6 פקעות שום ירוק עם העלים ו-2 שיני שום יבשות. טועמים ומחליטים אם להוסיף עוד שום.

גיוון: במקום בצל ירוק קצוץ מגישים עם זרעים מעגבנייה סחוטה וכוסברה קצוצה, או עם קליפת לימון מגוררת.