מתכון

מרק ברוקולי ואנשובי עם קרוסטיני גורגונזולה ואנשובי

טעמים נועזים של חורף. את הברוקולי החלוט והרענן מוסיפים בשלב ריסוק המרק

12,461 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
מרק ברוקולי ואנשובי עם קרוסטיני גורגונזולה ואנשובי של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סגנון: אוריה גבע
מרק ברוקולי ואנשובי עם קרוסטיני גורגונזולה ואנשובי של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרוסטיני

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

חולטים ברוקולי 3 דקות במי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ומסננים. אם אין ציר, שומרים את נוזלי החליטה להמשך.

2

מחממים סיר עם שמן ומאדים בצל 3-2 דקות עד ששקוף. מוסיפים אנשובי ושום ומאדים עד שהאנשובי נמס וניחוח השום מורגש אך בלי שישחים.

3

מוסיפים תפוח אדמה, יוצקים ציר עוף (או 3 כוסות מנוזלי החליטה של הברוקולי) ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כ-15 דקות בסיר מכוסה חלקית עד שתפוחי האדמה מתרככים.

4

מוסיפים את הברוקולי לסיר ומרסקים במוט ריסוק ידני. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור.

מכינים קרוסטיני ומגישים

5

מטגנים במחבת שום ואנשובי בשמן זית עד שהאנשובי נמס אך בלי שהשום ישחים.

6

מורחים מתערובת האנשובי והשום על פרוסות הלחם, מניחים מעל גבינה כחולה ומגישים לצד המרק.