מתכון

מרק דלעת בניחוח כמון ותפוזים

מרק כתום כבר הפך לקלאסיקה; החוכמה היא להכין אותו בלי שיהיה לו טעם של גרבר. הפתרון: משחקי תיבול לשבירת המתיקות

19,830 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק דלעת בניחוח כמון ותפוזים. צילום: shutterstock
מרק דלעת בניחוח כמון ותפוזים. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם שמן ומזהיבים בצל 5 דקות. מוסיפים שום וג'ינג'ר וכשעולה ריח מוסיפים קוביות דלעת ובטטה. מטגנים ומערבבים כמה דקות עד שהירקות מתרככים מעט.

2

יוצקים מרק ומביאים לרתיחה. מתבלים בכמון, מלח ופלפל ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ- 40 דקות או עד לריכוך מלא של הירקות.

3

טוחנים את המרק במעבד מזון, בלנדר או מוט ריסוק ידני למרקם חלק. מחזירים לסיר, מתקנים תיבול ומוסיפים קליפת תפוז.

4

מגישים חם עם גרעיני דלעת קלויים ומעט יוגורט מעל.