מתכון

מינסטרה די צ'צ'י: מרק חומוס וירקות מאיטליה

את המרק הטבעוני הזה, שמגיע מחבל אברוצו באיטליה, אפשר להכין ממש בקלות, ולקבל ארוחה משביעה וטעימה ליום חורפי

27,580 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מינסטרה די צ'צ'י – מרק חומוס וירקות מאיטליה של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
מינסטרה די צ'צ'י – מרק חומוס וירקות מאיטליה של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים בבלנדר או במעבד מזון 1 כוס מגרגירי החומוס עם כוס מים (או ציר) ושומרים בצד.

2

מחממים סיר עם שמן זית ומוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי הקצוצים. מטגנים עד שהם רכים, בערך חמש דקות. מוסיפים שום ורוזמרין, מטגנים קלות בשמן עד שהשום מתרכך אך לא נשרף.

3

מוסיפים פנימה את העגבניות וקורט סוכר, מערבבים ומבשלים יחד כ-5 דקות.

4

מוסיפים את 4 כוסות המים או הציר הנותרות, כוס גרגירי החומוס ואת מחית החומוס שטחנו בבלנדר. מערבבים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10-15 דקות אחרי הרתיחה, עד שהירקות רכים.

5

מוסיפים פנימה את האטריות למרק ומבשלים יחד כ-4-5 דקות נוספות עד שהן רכות. טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים ומאזנים את התיבול.

6

טיפ: אפשר לגוון גם עם פתיתים, אורז או מקרוני במקום אטריות דקות. ובשלב האחרון של הבישול אפשר להוסיף מנגולד קצוץ או עלי תרד טריים.