החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
טוחנים בבלנדר או במעבד מזון 1 כוס מגרגירי החומוס עם כוס מים (או ציר) ושומרים בצד.
2
מחממים סיר עם שמן זית ומוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי הקצוצים. מטגנים עד שהם רכים, בערך חמש דקות. מוסיפים שום ורוזמרין, מטגנים קלות בשמן עד שהשום מתרכך אך לא נשרף.
3
מוסיפים פנימה את העגבניות וקורט סוכר, מערבבים ומבשלים יחד כ-5 דקות.
4
מוסיפים את 4 כוסות המים או הציר הנותרות, כוס גרגירי החומוס ואת מחית החומוס שטחנו בבלנדר. מערבבים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10-15 דקות אחרי הרתיחה, עד שהירקות רכים.
5
מוסיפים פנימה את האטריות למרק ומבשלים יחד כ-4-5 דקות נוספות עד שהן רכות. טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים ומאזנים את התיבול.
6
טיפ: אפשר לגוון גם עם פתיתים, אורז או מקרוני במקום אטריות דקות. ובשלב האחרון של הבישול אפשר להוסיף מנגולד קצוץ או עלי תרד טריים.