החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחלומי הצרובה
אופן ההכנה
קולים את החצילים
1
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מניחים חצילים בתבנית ומנקבים כל חציל 3־4 פעמים עם מזלג או סכין (כדי שלא יתפוצצו באפייה).
3
צולים 30־35 דקות עד שהחצילים נימוחים לחלוטין. אחרי 15 דקות בתנור הופכים בזהירות את החצילים בתבנית בעזרת מלקחיים.
4
מוציאים מהתנור, קולפים בזהירות, חותכים גס ומעבירים למסננת.
מכינים את המרק
5
מחממים שמן זית בסיר בינוני ומטגנים בצל, שום, שורש סלרי וכרובית על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב 5 דקות. מוסיפים מים עד גובה הירקות ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים מכוסה 20־30 דקות עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין. מסירים את הסיר מהאש.
6
מוסיפים את בשר החצילים ויוגורמה וטוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר ידני. טועמים ומוסיפים עוד יוגורמה/מלח לפי הטעם. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד מים רותחים.
מכינים את החלומי
7
מחממים שמן זית במחבת רחבה וצורבים פרוסות החלומי כדקה מכל צד עד הזהבה.
8
מחלקים את המרק לקערות הגשה. מניחים מעל פרוסות חלומי צרובות ומפזרים עלי זעתר.
טיפ:
אם רוצים, מטגנים את עלי הזעתר כ־20 שניות בשמן שנשאר מצריבת החלומי עד שהם פריכים ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.