מתכון

מרק ירקות ופסטה

מרק כמו שמרק צריך להיות - עשיר במרכיבים, טעים ומשביע

48,528 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מרק ירקות ופסטה. צילום: דניה ויינר
מרק ירקות ופסטה. צילום: דניה ויינר

מרק כמו שמרק צריך להיות – עשיר במרכיבים, טעים ומשביע. שימו לב: משלימים את בישול הפסטה בתוך המרק, כדי שהיא תספוג ממנו טעמים ותסמיך את מרקמו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר על להבה נמוכה. מוסיפים בצל, גזרים, שורש פטרוזיליה ועגבניות ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה. מוסיפים תפוחי אדמה, בטטה וקישואים יחד עם ציר או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.

2

מבשלים פסטה בסיר אחר עם מים רותחים במשך מחצית מזמן ההכנה המצוין על האריזה. מסננים היטב ומוסיפים למרק. מכסים ומבשלים כ-2 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

הכנה מראש: מבשלים את המרק ללא הפסטה. מבשלים את הפסטה חצי בישול ושומרים בנפרד. לפני ההגשה מחממים את המרק עם הפסטה.

השמיים הם הגבול:
המרק הזה מקבל בברכה אלתורים, גחמות ושינויים על פי טעמכם האישי. מחליפים את הפסטה ב-2 כוסות גריסים/גרגרי חיטה מבושלים, קטניות (שעועית, עדשים או חומוס) ואפילו קוביות לחם יבש מלפני יומיים, ממש כפי שעושים במרק הריבולטה האיטלקי.