החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק ירקות
לכופתאות גבינת עיזים (32 כופתאות)
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את המרק
1
מחממים סיר רחב עם שמן זית ומאדים בצלים 4 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהם שקופים. מוסיפים את הירקות לפי הסדר: גזר, סלרי, מנגולד, זוקיני, כרישה, אפונה ופול. מטגנים כל ירק דקה לפני שמוסיפים את הבא בתור. לכל ירק שמתווסף לסיר מוסיפים מעט מלח.
2
מוסיפים תפו”א, שעועית לבנה, גרגרי חומוס ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 10-5 דקות עד שהירקות רכים.
3
מוציאים את תפוחי האדמה, מפוררים במזלג ומחזירים לסיר. מתקנים תיבול, מוסיפים עגבנייה, בזיליקום ותרד ומערבבים.
מכינים את הכופתאות
4
ממיסים חמאה בסיר על להבה נמוכה, מוסיפים קמח ומערבבים היטב לקבלת רביכה. מסירים מהכיריים.
5
מוסיפים 2 ביצים תוך כדי טריפה מתמדת עד שהן נטמעות לגמרי בבצק. מחזירים את הסיר לכיריים וטורפים על להבה נמוכה עד שהתערובת נפרדת מהדפנות.
6
מסירים מהכיריים וטורפים פנימה את 2 הביצים הנותרות. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
7
מרתיחים שפע מים בסיר רחב. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס”מ ומבשלים במים הרותחים כ-5 דקות.
מרכיבים ומגישים
8
יוצקים את המרק לקערות אישיות, מוסיפים לכל קערה 3 כדורי גבינת עיזים ומנגולד, מעטרים בבזיליקום ומגישים.