מתכון

מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים

גבינת עיזים ומרק ירקות הם מקרה קלאסי של הפכים משלימים: המרק מתון ומעודן והגבינה עזת טעם ובועטת

9,338 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק ירקות

לכופתאות גבינת עיזים (32 כופתאות)

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

מחממים סיר רחב עם שמן זית ומאדים בצלים 4 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהם שקופים. מוסיפים את הירקות לפי הסדר: גזר, סלרי, מנגולד, זוקיני, כרישה, אפונה ופול. מטגנים כל ירק דקה לפני שמוסיפים את הבא בתור. לכל ירק שמתווסף לסיר מוסיפים מעט מלח.

2

מוסיפים תפו”א, שעועית לבנה, גרגרי חומוס ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 10-5 דקות עד שהירקות רכים.

3

מוציאים את תפוחי האדמה, מפוררים במזלג ומחזירים לסיר. מתקנים תיבול, מוסיפים עגבנייה, בזיליקום ותרד ומערבבים.

מכינים את הכופתאות

4

ממיסים חמאה בסיר על להבה נמוכה, מוסיפים קמח ומערבבים היטב לקבלת רביכה. מסירים מהכיריים.

5

מוסיפים 2 ביצים תוך כדי טריפה מתמדת עד שהן נטמעות לגמרי בבצק. מחזירים את הסיר לכיריים וטורפים על להבה נמוכה עד שהתערובת נפרדת מהדפנות.

6

מסירים מהכיריים וטורפים פנימה את 2 הביצים הנותרות. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.

7

מרתיחים שפע מים בסיר רחב. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס”מ ומבשלים במים הרותחים כ-5 דקות.

מרכיבים ומגישים

8

יוצקים את המרק לקערות אישיות, מוסיפים לכל קערה 3 כדורי גבינת עיזים ומנגולד, מעטרים בבזיליקום ומגישים.