זוהי הגרסה שלנו למרק קובה סלק, רק שאנחנו ויתרנו על מעטפת הבצק של הקובה והשארנו את המלית עירומה ועם תוספת של פריקה, שמעניקה מטעמה המעושן.
גיוון: אם רוצים מרק חמצמץ, מוסיפים מיץ מ- 1/2 לימון בסוף הבישול.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק
לכדורי הבשר
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ועוטפים סלקים ב-2 שכבות של רדיד אלומיניום.
2
אופים את הסלקים כשעה עד שהם מתרככים לגמרי (דוקרים עם סכין). קולפים וחותכים לקוביות.
בזמן שהסלקים נאפים מכינים את כדורי הבשר
3
שמים פריקה, כוס מים, מלח ופלפל בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 7-5 דקות ללא כיסוי עד שהפריקה סופגת לחלוטין את כל הנוזלים ומתרככת, אך עדיין נותרת נגיסה (במרקם אל-דנטה).
4
מערבבים את הפריקה עם יתר החומרים ויוצרים כדורי בשר קטנים בקוטר אגוזי מלך.
מכינים את המרק ומבשלים את כדורי הבשר
5
מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים בצלים 3 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד לשקיפות. מוסיפים שום ותבלינים יבשים ומטגנים עוד 5 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הסלקים הצלויים, שורש סלרי וסלרי אמריקאי ומטגנים עוד 5 דקות עד ששורש הסלרי מזהיב קלות.
6
מוסיפים רסק עגבניות וציר ומביאים לרתיחה. מניחים את כדורי הבשר במרק בעדינות ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהמרק מסמיך.
7
מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר, מפזרים עשבי תיבול ומגישים.