מתכון

מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה

במהלך הבישול כדורי הבשר סופחים אליהם מהמרק ומטעמיו ובתמורה הם עוזרים להסמיך אותו

5,917 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

זוהי הגרסה שלנו למרק קובה סלק, רק שאנחנו ויתרנו על מעטפת הבצק של הקובה והשארנו את המלית עירומה ועם תוספת של פריקה, שמעניקה מטעמה המעושן.

גיוון: אם רוצים מרק חמצמץ, מוסיפים מיץ מ- 1/2 לימון בסוף הבישול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק

לכדורי הבשר

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ועוטפים סלקים ב-2 שכבות של רדיד אלומיניום.

2

אופים את הסלקים כשעה עד שהם מתרככים לגמרי (דוקרים עם סכין). קולפים וחותכים לקוביות.

בזמן שהסלקים נאפים מכינים את כדורי הבשר

3

שמים פריקה, כוס מים, מלח ופלפל בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 7-5 דקות ללא כיסוי עד שהפריקה סופגת לחלוטין את כל הנוזלים ומתרככת, אך עדיין נותרת נגיסה (במרקם אל-דנטה).

4

מערבבים את הפריקה עם יתר החומרים ויוצרים כדורי בשר קטנים בקוטר אגוזי מלך.

מכינים את המרק ומבשלים את כדורי הבשר

5

מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים בצלים 3 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד לשקיפות. מוסיפים שום ותבלינים יבשים ומטגנים עוד 5 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הסלקים הצלויים, שורש סלרי וסלרי אמריקאי ומטגנים עוד 5 דקות עד ששורש הסלרי מזהיב קלות.

6

מוסיפים רסק עגבניות וציר ומביאים לרתיחה. מניחים את כדורי הבשר במרק בעדינות ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהמרק מסמיך.

7

מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר, מפזרים עשבי תיבול ומגישים.