מתכון

מרק עדשים ירוקות משביע

מרק בריא ומשביע שהוא ממש על תקן ארוחה שלמה

41,810 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
מרק עדשים ירוקות של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מרק עדשים ירוקות של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

טיפים, גיוונים ושלל עצות:

  • אפשר לגוון בירקות שנכנסים למרק וכך בכל פעם תקבלו מרק עם טעם מעט שונה
  • אני אוהבת להשתמש בדוחן כדי להסמיך מרקים. דוחן הוא דגן סופר בריא ועם אחוזי חלבון גבוה, הוא נטול גלוטן וקל לעיכול אבל בגלל שקשה לבשל אותו כך שייצא "אחד אחד", אני מוסיפה אותו למרקים והוא נותן את אפקט ההסמכה.
  • המרק הזה יוצר חלבון מלא, שזה בדיוק מה שאנחנו צריכים בארוחה, בעיקר הצמחונים או מי שמנסה לאכול פחות מזון מן החי. שילוב של קטניות: העדשים ודגנים: הדוחן יוצרים חלבון מלא. זאת ארוחה מאוזנת ומשביעה והמרק נשמר טוב במקרר ל 4 ימים.
  • במקום הדוחן אפשר להשתמש בכל דגן אחר לדוגמא: אורז, קינואה, גריסי פנינה.
  • אפשר להכין את המרק גם ללא הדוחן, או ללא דגנים בכלל ועדיין תקבלו מרק עדשים מעולה ובמקרה הזה יש להשתמש בקצת פחות נוזלים.
  • העדשים סופחות המון נוזלים ולכן ביום למחרת מוסיפים מים כדי לדלל מעט את המרק.

    החומרים טבלת מידות ומשקלות

    אופן ההכנה

    1

    מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים את כל הירקות 7 דקות עד שהבצל מזהיב והירקות מתרככים מעט.

    2

    מוסיפים עדשים, דוחן, עלי כוסברה, תבלינים ו-10 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-45 דקות עד שהעדשים והדוחן רכים.

    3

    טוחנים כמחצית מכמות המרק עם מוט ריסוק ידני ומחזירים לחימום נוסף. מתקנים תיבול ומגישים.

לבלוג של זוהר לוסטיגר בשן