מתכון

מרק עדשים כתומות עם עגבניות ואנשובי

טעמים מהמטבח האיטלקי: האנשובי מביא למרק מליחות של ים וירקות השורש תורמים ניחוחות של אדמה

15,817 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מרק עדשים כתומות. צילום: shutterstock
מרק עדשים כתומות. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה עדשים עם ליטר מים לכיסוי, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ- 30 דקות לריכוך חלקי. מכבים את האש (לא מסננים).

2

מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים אנשובי ומטגנים 3 דקות או עד שנמס. מוסיפים שום, סלרי וקוביות עגבניות, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית 4-3 דקות לריכוך.

3

מעבירים את תכולת המחבת לסיר העדשים, מוסיפים עוד מים רותחים (2 כוסות לפחות) לקבלת מרק שאינו דליל מדי. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ- 35 דקות.

4

טועמים, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מרווה ופטרוזיליה ומערבבים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים.

בהגשה

5

מניחים פרוסת לחם קלוי בתחתית קעריות הגשה, יוצקים מרק ומפזרים למעלה פרמזן.