החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה עדשים עם ליטר מים לכיסוי, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ- 30 דקות לריכוך חלקי. מכבים את האש (לא מסננים).
2
מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים אנשובי ומטגנים 3 דקות או עד שנמס. מוסיפים שום, סלרי וקוביות עגבניות, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית 4-3 דקות לריכוך.
3
מעבירים את תכולת המחבת לסיר העדשים, מוסיפים עוד מים רותחים (2 כוסות לפחות) לקבלת מרק שאינו דליל מדי. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ- 35 דקות.
4
טועמים, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מרווה ופטרוזיליה ומערבבים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים.
בהגשה
5
מניחים פרוסת לחם קלוי בתחתית קעריות הגשה, יוצקים מרק ומפזרים למעלה פרמזן.