החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלסת שיפקה
אופן ההכנה
1
מחממים את שמן הזית בסיר ומאדים את הירקות והשום על אש קטנה עד שהם רכים. יש להקפיד שהירקות לא ישחימו (השלב הזה הוא החשוב ביותר: ככל שנאדה על אש קטנה במשך זמן הירקות ישחררו יותר טעמים ויעשירו את המרק).
2
מוסיפים לסיר את העדשים, ציר הירקות, הרוזמרין, מלח ופלפל ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים מכוסה עד שהעדשים רכות. מוציאים את ענף הרוזמרין.
לסלסה
3
מערבבים את מרכיבי הסלסה עד קבלת מרקם אחיד. מרתיחים את המרק, מוזגים לקערות ומניחים בכל צלחת כף מהסלסה.