מתכון

מרק עדשים ספרדי עם סלסת שיפקה

שף עידו פיינר מביא את הגרסה שלו למרק העדשים הספרדי שמוגש עם עקיצה פיקנטית

6,079 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
מרק עדשים ספרדי עם סלסת שיפקה של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
מרק עדשים ספרדי עם סלסת שיפקה של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסת שיפקה

אופן ההכנה

1

מחממים את שמן הזית בסיר ומאדים את הירקות והשום על אש קטנה עד שהם רכים. יש להקפיד שהירקות לא ישחימו (השלב הזה הוא החשוב ביותר: ככל שנאדה על אש קטנה במשך זמן הירקות ישחררו יותר טעמים ויעשירו את המרק).

2

מוסיפים לסיר את העדשים, ציר הירקות, הרוזמרין, מלח ופלפל ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים מכוסה עד שהעדשים רכות. מוציאים את ענף הרוזמרין.

לסלסה

3

מערבבים את מרכיבי הסלסה עד קבלת מרקם אחיד. מרתיחים את המרק, מוזגים לקערות ומניחים בכל צלחת כף מהסלסה.