החומרים טבלת מידות ומשקלות
לדפי הבצק
למילוי עוף
לציר המרק
להגשה
אופן ההכנה
לדפי בצק
1
מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים ומוסיפים את המים הרותחים והשמן תוך כדי ערבוב. לשים היטב את הבצק עד שמתקבל מרקם חלק מאוד, ויוצרים ממנו כדורונים קטנים.
2
מקמחים משטח עבודה במעט קורנפלור, מרדדים כל כדורון בעזרת מערוך לדף בעובי 1 מ"’מ ושומרים את הדפים מכוסים במגבת עד השימוש.
למילוי עוף
3
טוחנים היטב במעבד מזון את כל מרכיבי המילוי, למעט גבעולי העירית, עד למרקם חלק. מניחים בכל דף בצק כף מהמילוי, וסוגרים לכיסן בצורת פרח - מצמידים את שולי הבצק כך ששאריות הבצק ייראו כעלי כותרת. קושרים את “צווארי" הכיסנים בגבעולי העירית.
לציר מרק
4
מחממים בסיר גדול ורחב (או בקוסקוסייה) את השמן, מוסיפים את כנפי העוף ומטגנים עד להשחמה על אש בינונית. מוסיפים את הירקות (ללא עשבי התיבול) לסיר, וממשיכים לטגן עד להזהבה קלה מאוד.
5
מוסיפים את המים, הסויה, הסוכר ועשבי התיבול, מביאים לרתיחה ומקפים מדי פעם (מסירים את הקצף והשומנים) בשולי הסיר. מבשלים כשעה וחצי עד שכמות הנוזלים מצטמצמת במחצית.
6
מאדים את הכיסנים מעל המרק במשך 10 דקות.
להגשה
7
מניחים שלושה כיסנים בכל קערית מרק, מסדרים את הירקות המאודים ויוצקים מעל את המרק הרותח. מגישים עם צרור עשבי תיבול רעננים.
8
טיפ: ניתן לאדות למרק גם ירקות, כמו כרישה צעירה, גזר, ברוקולי וכדומה.