הטיפ המושלם למנה מושלמת:
קרם פרש ביתי יהיה תמיד טעים יותר מקנוי, והוא פשוט להכנה: מניחים בבד חיתול שמנת חמוצה 27% ושמנת חמוצה 15% ביחס של 1:1. מסננים כשעתיים מנוזלים. שוקלים את כמות השמנת החמוצה ומוסיפים לה שמנת מתוקה ביחס של 1:1. מערבבים בקערה, מכסים היטב במגבת ומניחים במקום מוצל וקריר (לא מקרר). לאחר 4 ימים יש לכם קרם פרש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים כרשות כדקה. מוסיפים את שאר הירקות והערמונים ומטגנים כ־2 דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות פלוס 5 ס"מ. מרתיחים, מקטינים את האש לבעבוע קל ומבשלים כחצי שעה.
2
טוחנים את המרק בבלנדר מוט או במעבד מזון. מוסיפים מלח, פלפל וקרם פרש וטוחנים שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
3
בהגשה מוזגים את המרק לקעריות, מזלפים עוד מעט קרם פרש ומפזרים ערמונים קצוצים.