מתכון

מרק פו וייטנאמי

Pho הוא מאכל הדגל של וייטנאם, שניתן למצוא בכל פינת רחוב וגם במסעדות יוקרה

49,041 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מרק פו ויטנאמי של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
מרק פו ויטנאמי של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

לציר

1

מכניסים את העצמות לסיר גדול ומכסים אותן במים קרים. מביאים לרתיחה, ומתחילים לקפות את הקצף העכור שצף במים. שופכים את המים, שוטפים את העצמות ואת הסיר. מחזירים את העצמות לסיר, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומכסים ב-8 ליטר מים. מביאים לרתיחה עדינה מאוד (חשוב שהרתיחה תהיה עדינה כדי שהציר יישאר צלול).

2

מבשלים בין 4 ל-8 שעות (כל המרבה הרי זה משובח). טועמים ומתקנים תיבול עד לקבלת ציר מאוזן וטעים (אם יש צורך, מוסיפים סוכר או מלח). מסננים את הציר ושומרים בקירור עד השימוש.

להגשה

3

מסדרים 8 קערות מרק עמוקות על גבי השולחן ומפזרים את כל המרכיבים באופן שווה – האטריות בתחתית ומעליהן עשבי התיבול השונים ונתחי הבשר. את הצ'ילי, ההויסן והסרירצ'ה מפזרים לפי הטעם האישי של הסועדים. יש להקפיד שכל המרכיבים יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרים מהמקרר כי הם יצננו את הציר.

4

מביאים את הציר לרתיחה חזקה, מביאים לשולחן ויוצקים לקערות. מחכים כמה דקות כדי שכל המרכיבים יתנו את טעמם והבשר יתבשל מחום המרק. מגישים עם רבע ליים לצד כל מנה, כדי שהסועדים יסחטו לעצמם לפי הטעם.