לשמנת, שמסמיכה את המרק, מוסיפים גבינת מה עז, שמעניקה למרק קרמיות ועוד שפיץ של טעמים. כדי להוסיף מעט רעננות וטעמים ירוקים, מגישים את המרק עם קרם פסטו עדין. לאופן ההכנה, צפו בווידאו בסוף המתכון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם פסטו
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את המרק
1
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצלים וכרשה תוך כדי ערבוב 3 דקות להזהבה קלה. מוסיפים שום, ארטישוק וסלרי, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים חלב, שמנת לבישול ומים לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים 30־40 דקות, עד שהירקות מתרככים.
2
טוחנים את המרק בסיר בעזרת בלנדר מוט ומחזירים לבישול על להבה נמוכה. מוסיפים גבינת מה עז, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה.
מכינים קרם פסטו
3
מערבבים בקערה יוגורט, גבינה, פסטו ושמן זית לתערובת אחידה.
4
יוצקים את המרק לקערות הגשה, מקשטים בשתי כפות מקרם הפסטו, מפזרים ערמונים ופטרוזיליה, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.