מתכון

מרק קרם כרובית

הכרובית, הכוכבת הלבנה של המטבח הים תיכוני, היא ירק ורסטילי במיוחד. במתכון הבא היא הופכת למרק קטיפתי בכלום זמן

171,706 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
מרק קרם כרובית. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מרק קרם כרובית. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

את הגברת הלבנה של המטבח הים תיכוני אפשר להחמיץ, לטגן, לבשל, לאדות ואפשר גם למלא בבשר. המכורים אוכלים אותה טרייה עם מלח ולימון, ואילו במתכון הבא מתקבל מרק קטיפתי, חלק ואלגנטי ב-20 דקות עבודה.

גיוון:
לגרסה טבעונית (או פרווה) מחליפים את השמנת בחלב קוקוס ואת החמאה ב-3 כפות שמן קנולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאה בסיר ומטגנים בצל 3 דקות עד ששקוף. מוסיפים כרובית ומטגנים דקה-שתיים.

2

מוסיפים מים ותבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים 15 דקות או עד שהפרחים מתרככים.

3

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים שמנת תוך כדי טחינה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם.

חמישה דברים שלא ידעתם על כרובית

1. היא משלנו. היא הפציעה בקפריסין עוד בתקופה הרומית והתגלגלה לאירופה במהלך המאה ה-17.
2. הסלב הראשון שהיה ידוע בחיבתו אליה היה לואי ה-14, מלך צרפת.
3. המילה כרובית הומצאה על ידי אליעזר בן יהודה.
4. ב-100 גרם כרובית יש רק 23 קלוריות. ואם לא תוסיפו לה שמנת וחמאה, זה גם יישאר ככה.
5. תרגישו חופשי! בכל מתכון של כרובית אפשר להשתמש בברוקולי ולהיפך.