מתכון

מרק שעועית ירושלמי

אחת המנות המזוהות ביותר עם עיר הבירה היא מרק שעועית עם אורז, והיו אף מסעדות שהגישו אותה בתוך פיתה

26,191 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק שעועית עם אורז של מסעדת צ'וצ'י. צילום: רן בירן
מרק שעועית עם אורז של מסעדת צ'וצ'י. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים כ־2 ליטר מים עם שעועית. מוסיפים את התבלינים ("שצובעים את השעועית"). מערבבים, ומנמיכים את האש. כאשר השעועית מתחילה להתרכך, מוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים, וממשיכים לבשל עד שהשעועית רכה (כשעתיים בישול סך הכל).

2

מומלץ להגיש לצד אורז לבן מאודה.