גיוונים
- מחליפים את הכרובית בברוקולי.
- מעדנים את המרק עם 1/2 כוס שמנת מתוקה שמוסיפים אחרי הריסוק.
- מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט סמיך.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר עם חמאה ושמן ומאדים כרישה, תימין ושום 3 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהכרישה מתרככת. מוסיפים תפו”א ופרחי כרובית, מתבלים ומאדים תוך כדי ערבוב 8-5 דקות עד שמתחילים להרגיש שהמרכיבים נדבקים לתחתית.
2
יוצקים ליטר וחצי מים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עוד כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שתפוחי האדמה והכרובית רכים מאוד.
3
טוחנים בבלנדר ידני כשליש מכמות המרק רק כדי להסמיך אותו ולהעצים את טעמיו. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור.