מתכון

מרק תפוחי אדמה עם כרובית וכרשה

מרק כרשה צרפתי (וישיסואז) קלאסי ואהוב שהכרובית מעשירה ומקפיצה את טעמו

77,336 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק תפוחי אדמה עם כרובית וכרישה של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
מרק תפוחי אדמה עם כרובית וכרישה של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

גיוונים 

  • מחליפים את הכרובית בברוקולי.
  • מעדנים את המרק עם 1/2 כוס שמנת מתוקה שמוסיפים אחרי הריסוק.
  • מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט סמיך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם חמאה ושמן ומאדים כרישה, תימין ושום 3 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהכרישה מתרככת. מוסיפים תפו”א ופרחי כרובית, מתבלים ומאדים תוך כדי ערבוב 8-5 דקות עד שמתחילים להרגיש שהמרכיבים נדבקים לתחתית.

2

יוצקים ליטר וחצי מים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עוד כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שתפוחי האדמה והכרובית רכים מאוד.

3

טוחנים בבלנדר ידני כשליש מכמות המרק רק כדי להסמיך אותו ולהעצים את טעמיו. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור.