מנה עונתית שמפגישה בין מלוחיה לעלי גפן טריים ועדינים, ובין המטבח הערבי למטבח האיטלקי. שילוב תרבויות כמו זה יוצר מטבח חדש, שהוא עתיד הקולינריה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לנודי
לציר
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הנודי
1
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט הקמח, לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־6 שעות לפחות.
2
מגלגלים מהתערובת כדורים בגודל דובדבן בעזרת ידיים רטובות מעט, מעבירים לקערה שטוחה עם קמח דורום ומגלגלים היטב לציפוי מלא. מסדרים את הכדורים על תבנית מקומחת ומעבירים למקרר ל־12 שעות נוספות.
מכינים את הציר
3
מחממים שמן זית בסיר על להבה גבוהה, מוסיפים מלוחיה ועלי גפן ומטגנים כ־4 דקות תוך כדי ערבוב להזהבה יפה. מזיזים את העלים לצד הסיר, מוסיפים בצל ומטגנים 3 דקות לשקיפות. מוסיפים מים ומלח, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית ללא מכסה כ־25 דקות לצמצום הנוזלים.
מרכיבים את המנה
4
מחממים חמאה במחבת ומקפיצים את הנודי 2 דקות להזהבה קלה.
5
מעבירים את הנודי לציר, מפזרים פרמזן ומגישים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לנודי
לציר
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הנודי
1
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט הקמח, לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־6 שעות לפחות.
2
מגלגלים מהתערובת כדורים בגודל דובדבן בעזרת ידיים רטובות מעט, מעבירים לקערה שטוחה עם קמח דורום ומגלגלים היטב לציפוי מלא. מסדרים את הכדורים על תבנית מקומחת ומעבירים למקרר ל־12 שעות נוספות.
מכינים את הציר
3
מחממים שמן זית בסיר על להבה גבוהה, מוסיפים מלוחיה ועלי גפן ומטגנים כ־4 דקות תוך כדי ערבוב להזהבה יפה. מזיזים את העלים לצד הסיר, מוסיפים בצל ומטגנים 3 דקות לשקיפות. מוסיפים מים ומלח, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית ללא מכסה כ־25 דקות לצמצום הנוזלים.
מרכיבים את המנה
4
מחממים חמאה במחבת ומקפיצים את הנודי 2 דקות להזהבה קלה.
5
מעבירים את הנודי לציר, מפזרים פרמזן ומגישים.