מתכון

ניוקי פולנטה ברוטב שומר ושום

הניוקי האלה מצליחים להשביע את הגעגועים לפסטה שעליה ויתרתי בגלל רגישות לגלוטן

18,064 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
ניוקי פולנטה ברוטב שומר ושום. צילום: shutterstock
ניוקי פולנטה ברוטב שומר ושום. צילום: shutterstock

שימו לב: אחרי שמבשלים את הפולנטה מניחים לה להתגבש בתבנית וחותכים לקוביות. את הקוביות אפשר להקפיא, לשלוף ולאפות מתי שרוצים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

מכינים ניוקי פולנטה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

יוצקים לסיר קטן חלב ומים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח תירס בהדרגה ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהדייסה מגיעה לסף רתיחה.

3

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד לקבלת פולנטה סמיכה וחלקה.

4

מסירים מהאש ומערבבים פנימה מסקרפונה. יוצקים לתבנית עד גובה 1/2 1 ס"מ ומשטחים בעזרת מרית או על ידי נענוע עדין של התבנית. מפזרים פרמזן ומניחים לצינון וגיבוש כשעה בטמפ׳ החדר או עד לילה במקרר.

5

חותכים את הפולנטה לריבועים בגודל כ-1/2 ס"מ. מניחים בתבנית במרווחים. אופים כ-7 דקות עד שהם זהובים. אם לא מגישים מיד מקפיאים את קוביות הפולנטה אחרי החיתוך ולפני האפייה בקופסה אטומה מרופדת בנייר אפייה עד חודשיים.

בזמן שהפולנטה בתנור מכינים רוטב

6

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. יוצרים חיץ במרכז התבנית בעזרת רדיד אלומיניום.

7

מניחים פרוסות שומר בקערה, מערבבים עם שמן זית, תימין, מלח ופלפל ומפזרים על מחצית מהתבנית.

8

אופים 10 דקות בחלק התחתון של התנור (לא קרוב מדי לתחתית). פותחים את התנור ומפזרים בחציה השני של התבנית עגבניות שרי. צולים כ-5 דקות ומוציאים מהתנור.

9

מלהיטים מחבת כבדה, מוסיפים חמאה, שום ושמן, עלי מרווה,שומר, עגבניות צלויות ויין. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהיין כמעט מתאדה. מערבבים מדי פעם.

להגשה

10

מניחים קוביות פולנטה חמימות בצלחת הגשה, יוצקים עליהן את הרוטב, מפזרים קליפת לימון, אגוזי לוז ופרמזן. אוכלים מיד.