מתכון

סלופי ג'ו ברוטב ברביקיו מיסו

המיסו הופך את הרוטב לסמיך ועשיר עוד יותר - דרך מצוינת לשדרג את מנת הסלופי ג'ו האמריקאית האהובה

14,508 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2022
סלופי ג'ו ברוטב ברביקיו-מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
סלופי ג'ו ברוטב ברביקיו-מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

כשאני מכין בבית רוטב ברביקיו, אני כמעט תמיד מוסיף לו רוטב סויה. הפעם החלפתי את הסויה במיסו, שהפך את הרוטב לסמיך ועשיר עוד יותר – דרך מצוינת לשדרג את מנת הסלופי ג'ו האמריקאית האהובה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשר

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים בצל תוך כדי ערבוב 4־6 דקות, עד שהוא שקוף. מוסיפים בשר וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה יסודית 4־5 דקות, עד שהוא מגיר נוזלים ומתחיל להזהיב. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית דקה־שתיים. טועמים ומתקנים תיבול.

2

קולים לחמניות במחבת, בתנור או בטוסטר אובן, ומניחים אותן בצלחות הגשה. מניחים על כל לחמנייה בנדיבות מתערובת הבשר החמה, מכסים בפרוסות עגבנייה, חסה ומלפפונים חמוצים ומגישים.