מתכון

סלט ארטישוק וארטישוק ירושלמי עם גרגרי חומוס וטחינה

מנת אנטיפסטי יפהפייה, שאוכלים חמה או בטמפרטורת החדר

1,290 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
סלט ארטישוק וארטישוק ירושלמי עם שום, לימון, גרגרי חומוס וטחינה של חמודי חבשי (צילום: דניאל לילה)
סלט ארטישוק וארטישוק ירושלמי עם שום, לימון, גרגרי חומוס וטחינה של חמודי חבשי (צילום: דניאל לילה)

שימו לב לפטנט בבישול הארטישוק במי מלח עם מיץ לימון ומעט קמח, כדי למנוע השחרה. כשנגמרת עונת הארטישוק הירושלמי, מכינים מארטישוק בלבד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 180 מעלות.

2

מניחים ארטישוק ירושלמי בתבנית. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל, יוצקים לתבנית 1/4 כוס מים ומוסיפים עלי מרווה. מכסים ברדיד אלומיניום.

3

אופים 40 דקות עד ריכוך

4

חולטים רבעי ארטישוק בסיר עם מי מלח רותחים בתוספת מיץ מ 1/2 לימון וכפית קמח (כדי שלא ישחירו) במשך 5 דקות ומסננים. מסירים את השערות בלב הארטישוק.

5

מקפיצים את רבעי הארטישוקים דקה-שתיים במחבת עם שמן זית עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים עוד שניות אחדות עד שניחוח השום מורגש אך בלי שיזהיב. מתבלים במלח ופלפל וסוחטים מעל מיץ מ 1/2 לימון.

6

מסדרים בצלחת הגשה גדולה ארטישוק ירושלמי ומעליו רבעי ארטישוק. מפזרים סביב גרגרי חומוס. מזלפים מעל טחינה ומפזרים פלפל ירוק חריף. יוצקים על הכל מנוזלי הצלייה של הארטישוקים ומגישים.