החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט ירוקים
לוויניגרט סומאק
אופן ההכנה
1
מרתיחים שפע מים וכף חומץ בסיר וחולטים שקדי עגל 3 דקות עד שהם מלבינים. מעבירים למים קרים, מסננים ומייבשים בעזרת נייר סופג.
2
טורפים את חומרי הוויניגרט בקערה קטנה.
3
מרתיחים מים בסיר נוסף וחולטים את הירוקים דקה-שתיים עד שהם נהיים קצת יותר כהים. מסננים ומייבשים בעזרת מגבת. קורעים גס ומעבירים לקערת הגשה.
4
מתבלים שקדי עגל במלח, פלפל וסומאק. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את השקדים 5-4 דקות מכל צד על להבה בינונית עד שהם משחימים. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד 2 דקות מכל צד. חורצים שקד אחד בעזרת סכין כדי לוודא שהוא מוכן (הבשר בחלק הפנימי צריך להיות לבן).
5
פורסים את השקדים בעובי 1 ס”מ, מפזרים מעל העלים החלוטים ויוצקים את הוויניגרט. מגישים מייד.