החומרים טבלת מידות ומשקלות
לוויניגרט
אופן ההכנה
מכינים את הלוביה הטרייה
1
מחממים במחבת שמן זית וצורבים את הלוביה כ־10 דקות, עד שהיא זהובה ומתרככת מעט אך שומרת על פריכות.
2
מוסיפים את פרוסות הלימון ומטגנים 5 דקות נוספות. מעבירים לקערה ומצננים. חותכים את הלוביה לפיסות של כ־2 ס"מ וקוצצים דק את פרוסות הלימון.
מכינים את הוויניגרט
3
מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת, סוגרים אותה ומנערים היטב.
מרכיבים את הסלט
4
מניחים את יתר חומרי הסלט (למעט התבלינים) בקערה, יוצקים את הרוטב על הירקות, מוסיפים תבלינים, מערבבים ומתקנים תיבול. מגררים גבינת שנקליש (ראו מתכון בספר) בנדיבות מעל הסלט ומגישים.
מתוך ספרו של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק: "התססה מקומית", הוצאה עצמית, 235 עמודים, להשיג באתר של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק