מתכון

סלט כרוב אדום חם עם תפוחים, ציפורן ומוסקט

תבשיל קלאסי מהמטבח הבווארי. כאן הוא משודרג אותו לסלט חם וטעים שעומד בפני עצמו ולא רק כתוספת

9,788 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
סלט כרוב אדום חם עם תפוחים, ציפורן ומוסקט של תום פרנץ. צילום: אפיק גבאי
סלט כרוב אדום חם עם תפוחים, ציפורן ומוסקט של תום פרנץ. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסירים את העלים החיצוניים של הכרוב ומסלקים את הליבה הקשה. פורסים את הכרוב לרצועות דקות (אפשר גם במעבד מזון).

2

ממסים את המחמאה או השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הכרוב והבצל האדום כ-5 דקות. מוסיפים את יתר המצרכים, פרט לתפוחים. מכסים ומבשלים על אש קטנה 15-20 דקות.

3

מוסיפים את התפוחים, מערבבים, מכסים ומבשלים 40 דקות נוספות או פחות - רק עד התרככות התפוחים. מדי פעם בוחשים ומוודאים שיש עדיין מעט נוזלים בסיר. אם צריך, מוסיפים קצת מים.

להגשה

4

טועמים ומתקנים תיבול בסוכר, מלח או פלפל. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, כמנה עיקרית בפני עצמה או כתוספת ירק טעימה ובריאה.