מתכון

סלט כרוב סגול חרוך עם איולי חזרת

סלט כרוב עם זווית כיפית - צולים את הכרוב מראש, והוא מקבל טעמים עמוקים וארומה חרוכה

40,282 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
סלט כרוב סגול חרוך עם איולי חזרת של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל
סלט כרוב סגול חרוך עם איולי חזרת של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתיבול

להגשה

אופן ההכנה

1

חותכים כל מחצית כרוב ל־6 פלחים, אבל משאירים אותם מחוברים לגזע.

2

מחממים תנור ל־250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מניחים חצאי כרוב בתבנית, מזלפים מעליהם שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, מפזרים מעליהם עלי מרווה ואורגנו, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור. צולים 1/4 שעה, מסירים את הכיסוי, מעבירים למצב גריל וצולים עוד כ־7 דקות, עד שחלקו העליון של הכרוב נחרך מעט.

4

מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים מעט. מנתקים את עלי הכרוב מהשורש וחוצים כל פלח לרוחב.

מתבלים ומגישים:

5

מניחים את פלחי הכרוב הצלוי בקערה עמוקה שיכולה להכיל אותם. מוסיפים איולי, בצל ירוק, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד שהכרוב נעטף ברוטב. מעבירים לצלחת הגשה רחבה ומגררים שורש חזרת על החורים הקטנים ביותר של הפומפייה (עדיף מיקרופלן).

כך מכינים איולי בסיסי

טורפים חלמון ביצה במטרפה ידנית לתערובת תפוחה ובהירה, מערבבים בכוס 150 מ"ל שמן קנולה ו־50 מ"ל שמן זית ומזלפים לאט, בהדרגה ותוך ערבוב נמרץ במטרפה לתוך תערובת החלמון, עד שמתקבל מיונז סמיך. היזהרו מהוספת כמות גדולה מדי של שמן בבת אחת, זה עלול לשבור את המרקם. מוסיפים מיץ מ־1/2 לימון ומערבבים במטרפה להטמעה. מוסיפים מלח ופלפל ומעבירים לצנצנת. האיולי נשמר עד 4 ימים במקרר.