מתכון

סלט כרוב תפוחים ופסטרמה בוויניגרט סויה-סילאן

הרוטב החם מבשל מעט את הכרוב ומשדך בין כל המרכיבים

7,310 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
סלט כרוב תפוחים ופסטרמה בוויניגרט סויה-סילאן. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
סלט כרוב תפוחים ופסטרמה בוויניגרט סויה-סילאן. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

לכרוב יש ראש פתוח – הוא אוהב לשחק עם כולם ומסתדר נפלא עם מרקמים ותיבולים שונים. וחוצמזה הוא בריא, זול וזמין תמיד. הרוטב החם מבשל מעט את הכרוב ומשדך בין כל המרכיבים. סלט ארוחה חם-קר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים שמן במחבת. מוסיפים קימל, שום ופסטרמה ומקפיצים דקה. מוסיפים סילאן, חומץ וסויה ומבשלים עוד דקה. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

2

מערבבים כרוב, צ'ילי, תפוחים, מיץ לימון וסלרי בקערה. יוצקים עליהם את הפסטרמה עם הרוטב בעודו חם ומערבבים היטב. מפזרים צנוברים ומגישים חמים.

תוספות לסלט כרוב שעושות את ההבדל:
סלט כרוב, כמו רוב הסלטים, משתבח אם נותנים את הדעת לא רק על טעמו של הרוטב אלא גם על המרקם של שאר המרכיבים. יש המון אפשרויות:

  • אגוזים: מלך, לוז, פקאן, קשיו או מקדמיה; שקדים, צנוברים, גרעיני חמניות או דלעת;
  • זרעים: שומשום, קצח או קימל.
  • פירות טריים: תפוחי עץ, אגסים, ענבים, גרגרי רימונים או פירות מיובשים.
  • ירקות: מקלות סלרי, גזר ועוד שורשים.
  • עלים, נבטים ועשבי תיבול: כוסברה, נענע, טרגון, נבטים, רוקט.
  • וגם: דבאייל (מקלוני חומוס) ואטריות פריכות.