לכרוב יש ראש פתוח – הוא אוהב לשחק עם כולם ומסתדר נפלא עם מרקמים ותיבולים שונים. וחוצמזה הוא בריא, זול וזמין תמיד. הרוטב החם מבשל מעט את הכרוב ומשדך בין כל המרכיבים. סלט ארוחה חם-קר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים שמן במחבת. מוסיפים קימל, שום ופסטרמה ומקפיצים דקה. מוסיפים סילאן, חומץ וסויה ומבשלים עוד דקה. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
2
מערבבים כרוב, צ'ילי, תפוחים, מיץ לימון וסלרי בקערה. יוצקים עליהם את הפסטרמה עם הרוטב בעודו חם ומערבבים היטב. מפזרים צנוברים ומגישים חמים.
תוספות לסלט כרוב שעושות את ההבדל:
סלט כרוב, כמו רוב הסלטים, משתבח אם נותנים את הדעת לא רק על טעמו של הרוטב אלא גם על המרקם של שאר המרכיבים. יש המון אפשרויות:
- אגוזים: מלך, לוז, פקאן, קשיו או מקדמיה; שקדים, צנוברים, גרעיני חמניות או דלעת;
- זרעים: שומשום, קצח או קימל.
- פירות טריים: תפוחי עץ, אגסים, ענבים, גרגרי רימונים או פירות מיובשים.
- ירקות: מקלות סלרי, גזר ועוד שורשים.
- עלים, נבטים ועשבי תיבול: כוסברה, נענע, טרגון, נבטים, רוקט.
- וגם: דבאייל (מקלוני חומוס) ואטריות פריכות.