השנה הפאקוס והחרוש הפכו לנגישים מתמיד – כבר לא צריך לחפש אותם בשווקים בערים ערביות, הם מחכים ביותר ויותר שווקים וירקניות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחיטה
לסלט
להגשה
אופן ההכנה
1
מביאים מים ומלח לרתיחה בסיר בינוני. מוסיפים חיטה ומבשלים מעל להבה בינונית 40-30 דקות, עד שהחיטה רכה ותפוחה. אם מכינים פריקה, מבשלים רק 25 דקות. מצננים.
2
מכינים סלט: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערת ערבוב.
3
מסדרים ומגישים: מורחים לאבנה בתחתית צלחת הגשה, מפזרים חיטה / פריקה, מתבלים בקורט מלח, קורט פלפל שחור ומזלפים שמן זית. מניחים את הסלט מעל החיטה ומגישים.