מתכון

סלט עלים, שורשים ושיבולת שועל

משרים את שיבולת השועל שעתיים במים, ואת תערובת ההדרים הכבושים מכינים לפחות שעתיים מראש

12,757 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סלט עלים , שורשים ושיבולת שועל של רינת צדוק. צילום: בועז לביא
סלט עלים , שורשים ושיבולת שועל של רינת צדוק. צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להדרים הכבושים

לרוטב

אופן ההכנה

להדרים הכבושים

1

שוטפים את פירות ההדר ופורסים אותם דק. מפזרים על ההדרים מלח גס, מכסים ומניחים בצד למנוחה. לאחר 4 שעות יוצקים את שמן הזית ומאחסנים בקירור. לסלט משתמשים ב-4 פרוסות מכל פרי.

לרוטב

2

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

לסלט

3

מכסים את שיבולת השועל במים ומבשלים 20 דקות, עד שתתרכך אך לא תתפורר. מסננים ומניחים בצד לצינון.

4

פורסים במנדולינה את הזוקיני לאורכו, פורסים את השומר, הסלקים והצנוניות לעובי של ¼ ס״מ.

להרכבת המנה

5

קורעים את הקייל לחתיכות בינוניות ומכניסים לקערת סלט. מניחים את עלי החסה והצנוניות הפרוסות.

6

חותכים את ההדרים הכבושים לרבעים ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר הירקות, את גרעיני שיבולת השועל המבושלים ועלי פטרוזיליה שלמים.

7

יוצקים את הרוטב ומערבבים קלות.