בוחרים בפירות בצבעים ובמרקמים שונים וחותכים אותם בסמוך להגשה.
שימו לב – ההכנה אמנם זריזה, אך הגרניטה זקוקה ללילה צינון לפחות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגרניטה שמפניה
למשרה
לסלט פירות
אופן ההכנה
מכינים את הגרניטה
1
מבשלים סוכר, מקל וניל ומים 4-3 דקות בסיר קטן על להבה גבוהה עד שהסוכר מתמוסס והמים מגיעים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 10-8 דקות עד שמתקבל סירופ צמיגי. מסננים, מצננים ומעבירים לקערה.
2
יוצקים פנימה קאווה, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ללילה לפחות ועדיף ליומיים. אפשר גם להקפיא את הגרניטה במגשי קרח אם רוצים קוביות אחידות.
מכינים את המשרה
3
מחממים מים בסיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים סוכר ומערבבים דקה או שתיים עד שהסוכר מתמוסס. מוסיפים קליפות תפוז ולימון, ג’ינג’ר ווניל ומביאים לרתיחה.
4
מסירים מהכיריים ומוסיפים נקטר, מיץ לימון ובזיליקום. מכסים ומניחים ל-5 דקות. שולפים את הבזיליקום ומצננים לטמפ’ החדר.
מכינים את סלט הפירות ומגישים
5
מערבבים את כל הפירות בקערה. מחלקים את סלט הפירות לכלי הגשה אישיים ויוצקים מהמשרה לכל כלי. מפוררים מעל מהגרניטה בעזרת סכין או מזלג.