מתכון

סלט פקוס, ריג'לה וג'רג'יר עם ריקוטה ביתית

סלט עם טעמים רעננים, חמצמצים וחרפרפים של גידולי העונה, שהגבינה הרכה מעדנת אותם

6,372 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
סלט פקוס, ריג'לה וג'רג'יר עם ריקוטה ביתית של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט
סלט פקוס, ריג'לה וג'רג'יר עם ריקוטה ביתית של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט

שילוב בין חומרי גלם קלאסיים מהמטבח הערבי לריקוטה מודרנית תוצרת בית. התיבול הבסיסי של הסלט – שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל – נותן במה לטעמים רעננים, חמצמצים וחרפרפים של גידולי העונה, והגבינה הרכה מעדנת אותם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לריקוטה

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הריקוטה

1

מביאים חלב, שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה בסיר קטן. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים עד שהתערובת נפרדת לפתיתי גבינה ולנוזלים.

2

מעבירים את תכולת הסיר למסננת מרופדת בבד חיתול ומניחים לגבינה להגיר נוזלים כ־10 דקות.

מכינים את הסלט

3

מערבבים בקערה את כל המרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מוסיפים את הריקוטה ומגישים.