מתכון

סלט פריקי עם הדרים ואספרגוס חלוט

סלט משביע, מקורי ובריא שמשדרג כל ארוחה

3,758 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט פריקי עם הדרים, אספרגוס חלוט, בצל ירוק ושמבלילה של חמודי חבשי (צילום: דניאל לילה)
סלט פריקי עם הדרים, אספרגוס חלוט, בצל ירוק ושמבלילה של חמודי חבשי (צילום: דניאל לילה)

חמודי מעדיף את הפריקי שלמה, כי פריקי טחונה מתקבלת במרקם דייסתי. שימו לב לתוספת בצל ירוק חלוט ומוקפץ — צורת הכנה לא אופיינית לבצל הירוק, שמוכרת יותר מהמטבח היפני. השמבלילה היא חילבה צעירה — עשב תיבול עם טעם חריף ורענן. את הסלט מומלץ להכין שעתיים מראש, כדי לתת לטעמים להתמזג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים פריקי בשפע מים ברתיחה עדינה 20 דקות. מסננים.

2

חולטים גבעולי אספרגוס במים רותחים מומלחים 3-2 דקות עד שהם מתרככים חלקית, מעבירים למי קרח להפסקת הבישול ומסננים.

3

חולטים באותו סיר את גבעולי הבצל הירוק כדקה-שתיים ומעבירים למי קרח להפסקת הבישול.

4

מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומקפיצים את האספרגוס והבצל הירוק קלות עד להזהבה קלה. לקראת סוף הטיגון מוסיפים שמבלילה. מצננים.

5

מערבבים בקערה את הפריקי המבושלת, האספרגוס והבצל הירוק עם פילטים של הדרים וגרגרי רימון. מתבלים בתמרהינדי (או ברכז רימונים), בחומץ בלסמי, מלח ופלפל ומעטרים בעלי נענע. מניחים במקרר למשך שעתיים למיזוג טעמים.