הכבישה פה היא קצרה, כך שאפשר להכין את המנה במהירות יחסית. הקרוטונים מתובלים בדואה שמשלבת תבלינים מכל העולם ומייצגת את העושר של השוק.
*שימו לב: הירקות צריכים בין חצי שעה לשעתיים כבישה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
לקרוטוני דואה
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה את מרכיבי הסלט מלבד מלפפונים, עגבנייה ושמן זית, ומשהים בטמפרטורת החדר חצי שעה לפחות ועד שעתיים.
מכינים קרוטונים
2
מחממים תנור ל־170 מעלות. כותשים או טוחנים שקדים, כמון, זרעי כוסברה, זעתר, שומשום ומלח עד לקבלת תערובת במרקם פירורי לחם.
3
מערבבים קוביות לחם עם תערובת התבלינים ושמן זית עד שהן מצופות היטב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־10 דקות תוך ערבוב כל 3 דקות עד שהקרוטונים פריכים וזהובים. מוציאים מהתנור ומצננים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
מרכיבים
4
לאחר שהסלט ישב במיציו, מוסיפים מלפפונים, עגבנייה ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מגישים עם הקרוטונים.