החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאיולי
אופן ההכנה
מבשלים תפוחי אדמה
1
מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
2
מסננים, מצננים מעט וקולפים. חותכים כל תפוח אדמה לרבעים או לקוביות גדולות.
מכינים איולי
3
טורפים חלמון, חרדל, שום, חומץ, מלח ופלפל בקערה עמוקה (או בצנצנת) בעזרת מטרפה ידנית עד לאיחוד החומרים. מוסיפים שמן בזרם ממש דק תוך כדי טריפה לקבלת אמולסיה במרקם של מיונז
מרכיבים את הסלט ומגישים
4
יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה החמימים, מפזרים בצל ועשבי תיבול, מערבבים ומגישים בטמפ’ החדר.