מתכון

סלקים ולפתות בחמאה, מייפל וטרגון

המתיקות של המייפל והאניסיות של הטרגון מוסיפות תחכום ועומק לְירקות שלרוב נחשבים "עניים"

10,546 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
סלקים ולפתות. צילום: shutterstock
סלקים ולפתות. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מניחים את הסלקים והלפתות בתבנית פיירקס. יוצקים עליהם חמאה מומסת ומייפל ומפזרים טרגון, מלח ופלפל.

3

חותכים נייר אפייה לגודל התבנית ומניחים על הירקות. מכסים את התבנית כולה ברדיד אלומיניום לאטימה.

4

אופים 30 דקות ובודקים את מידת הריכוך: אם הירקות רכים, מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד 10 דקות להזהבה. אם הירקות לא רכים, מכסים ואופים עוד 5 דקות ובודקים שוב.