כל מה שמפריד בין גביע גבינה לקינוח קרמי הוא מיקסר וקצת עזרה מחברים: שמנת מתוקה, סוכר וטעם מוביל של קפה, שוקולד או פירות. מחכים 6 שעות להתייבות ויש לכם עוגה מוכנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מכינים את הקרם:
1
מקציפים שמנת מתוקה, מסקרפונה, חלב מרוכז ותמצית וניל במשך 5 דקות לקבלת קרם יציב.
מרכיבים את המנה, מקפיאים ומגישים:
2
מרפדים תבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים גולשים, שיוכלו לכסות את הקרם.
3
מפזרים כשליש מכמות הפירורים בתחתית התבנית, יוצקים עליהם חצי מכמות הקרם, מפזרים עוד שליש מכמות הפירורים, יוצקים את יתרת הקרם ומסיימים בפירורי אוריאו. מכסים בשולי הניילון הגולשים ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
4
הופכים לצלחת הגשה, מסירים את הניילון ומגישים לשולחן. פורסים למנות או קורצים כדורים עם כף גלידה.
סמיפרדו גבינה ופירורי לוטוס — מחליפים את האוריאו באותה כמות של עוגיות לוטוס ומוסיפים 4 כפות ממרח לוטוס לחומרי הסמיפרדו בזמן הקצפת הקרם.
סמיפרדו גבינה ופירורים אישי — מסדרים את הפירורים והגלידה בשכבות לסירוגין בתוך כלים אישיים (אפשר להשתמש בפירורי אוריאו, לוטוס או פטי בר). שעתיים של הקפאה יספיקו.