מתכון

סמיפרדו גבינה ופירורי אוריאו

עוגת גלידה שמזכירה עוגת פירורים וקסטה בעת ובעונה אחת בזכות השימוש בחלב מרוכז רך במיוחד

15,666 בשלנים התעניינו במתכון זה
סמיפרדו גבינה ופירורי אוראו. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סמיפרדו גבינה ופירורי אוראו. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

כל מה שמפריד בין גביע גבינה לקינוח קרמי הוא מיקסר וקצת עזרה מחברים: שמנת מתוקה, סוכר וטעם מוביל של קפה, שוקולד או פירות. מחכים 6 שעות להתייבות ויש לכם עוגה מוכנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הקרם:

1

מקציפים שמנת מתוקה, מסקרפונה, חלב מרוכז ותמצית וניל במשך 5 דקות לקבלת קרם יציב.

מרכיבים את המנה, מקפיאים ומגישים:

2

מרפדים תבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים גולשים, שיוכלו לכסות את הקרם.

3

מפזרים כשליש מכמות הפירורים בתחתית התבנית, יוצקים עליהם חצי מכמות הקרם, מפזרים עוד שליש מכמות הפירורים, יוצקים את יתרת הקרם ומסיימים בפירורי אוריאו. מכסים בשולי הניילון הגולשים ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.

4

הופכים לצלחת הגשה, מסירים את הניילון ומגישים לשולחן. פורסים למנות או קורצים כדורים עם כף גלידה.

גיוון:
סמיפרדו גבינה ופירורי לוטוס — מחליפים את האוריאו באותה כמות של עוגיות לוטוס ומוסיפים 4 כפות ממרח לוטוס לחומרי הסמיפרדו בזמן הקצפת הקרם.
סמיפרדו גבינה ופירורים אישי — מסדרים את הפירורים והגלידה בשכבות לסירוגין בתוך כלים אישיים (אפשר להשתמש בפירורי אוריאו, לוטוס או פטי בר). שעתיים של הקפאה יספיקו.