בעיני המנה הזו היא הרבה מעבר לסלט וכל כוחה בחיתוך ה”ספגטי”. אם יש לכם מנדולינה עם ראש מתאים — מצוין; אם לא — אפשר לרכוש מכשיר ייעודי. הוא ישמש אתכם לעוד משימות יצירתיות במטבח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת כבדה ורחבה על להבה בינונית, יוצקים 1/3 כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים רצועות סלק ומבשלים 3 דקות.
2
מוסיפים סוכר, יין וחמאה ומערבבים עד שהחמאה נטמעת. מסירים מהכיריים.
3
מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים גורגונזולה מעל ומגישים.