מתכון

סשימי אינטיאס עם סלקים צלויים וויניגרט פירות יער

שמוליק בן חמו מלמד אתכם להכין סשימי אינטיאס בדיוק כמו במסעדות, עם טוויסט מתוק בצבע סגול

10,382 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סשימי אינטיאס עם סלק צלוי ווינגרט פירות יער של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו
סשימי אינטיאס עם סלק צלוי ווינגרט פירות יער של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסשימי אינטיאס וסלקים

לוויניגרט פירות יער

להגשה

אופן ההכנה

סשימי אינטיאס

1

מנקים את נתח הדג מכל הגידים עד קבלת נתח לבן נקי.

2

פורסים על צלחת את נתח הדג לפרוסות אלכסוניות של ס"מ ומברישים במברשת שמן זית. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר עד בניית המנה.

3

עוטפים כל סלק בנפרד בנייר כסף. מפזרים על מגש שכבה של מלח גס ועליה מניחים את הסלקים. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל-25-30 דקות (בודקים בסכין, אם הסלק ננעץ בלי מאמץ, הוא מוכן). מניחים לסלקים להתקרר, מקלפים בעדינות, חותכים כל סלק לשישיות ומניחים בקערה.

ויניגרט פירות יער

4

מניחים את פירות היער בקערה. מוסיפים את הסוכר והחומץ בן יין וטוחנים בבלנדר מוט.

5

מזליפים את שמן הזית תוך כדי טחינה. מתבלים במלח, ואם צריך, מתקנים במעט סוכר.

הגשה

6

מניחים על צלחת הגשה את נתחי האינטיאס ועליהם מפזרים מלח ים אטלנטי.

7

מתבלים בקערה את הסלקים הצלויים בבלסמי השחור, במלח ובפלפל גרוס. מניחים לצד נתחי הדג את הסלקים המתובלים. פורסים את בצלי השאלוט לטבעות דקות מאוד (אפשר להיעזר במנדולינה). פורסים את הצ'ילי לטבעות ללא גרעינים, ומניחים את פרוסות השאלוט והצ'ילי מעל נתחי הדג והסלקים. מזליפים על נתחי הדג וביניהם בעזרת כף את ויניגרט פירות היער, מעל הכל מפזרים עלי כוסברה ומזליפים מעט מיץ לימון.